lördag 24 april 2010

Hej Hallå!

Tyvärr har det varit lite tyst här på bloggen den senaste månaden. Orsaken till det har varit dels att Kapten varit på resa på annat håll, lov och ledigt från skutan och därefter en intensiv period med att planera och genomföra utvecklingssamtal med matroserna och deras föräldrar.
Men nu är snart samtalsperioden över och det ska finnas mer tid till att skriva på bloggen och ge er möjlighet att hålla er uppdaterade om vad vi hittar på.

Vi har en ny Jungman på skutan. Det är Jungman Visnja som snart är färdig kapten (lärare) och gör sin sista praktikperiod här hos oss. Hon ska vara hos oss i 5 veckor. Jungman Visnja kommer att ta oss med bland annat till Småkryps-ön - vi kommer att få lära oss mer om skogens små invånare.

Skogens större djur är det vi har arbetat med den senaste månaden. Vi har tränat på att läsa faktatexter om Älgen, Vargen, Ekorren, Räven och Björnen. Först har vi läst texter och sett bilder på ActiveBoarden och sedan har vi arbetat med häften om de olika djuren. Matroserna har tränat sig på att skriva korta fakta-texter. Vi har också sett filmer om en del av djuren.

Förutom att arbeta med djuren har vi räknat, läst och skrivit en massa som vanligt. När vi nu börjar sammanfatta allt vad matroserna lärt sig på det här året på Kunskapens Hav är det facinerande att se vilken utveckling alla gått igenom. Det är ett gäng duktiga små matroser vi har här på skutan och vi befäl är stolta över vad de kan!

Arbetsro är dock något som vi måste fortsätta arbeta mycket med. Det är svårt att få till ett riktigt bra arbetsklimat under lektionerna och en fortsatt utmaning för oss befäl. Vi tar gärna hjälp av er föräldrar att prata med era barn om vikten av att respektera varandras arbete och inte störa andra.

Nu skiner solen här utanför skutans fönster - våren har kommit! Jag hoppas att ni alla har möjlighet att njuta lite av det.

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar