fredag 11 september 2009


Livet går sin gilla gång här på skutan. Det är mycket att arbeta med och att träna på för mina matroser. I måndags siktade vi valar och fick börja träna på bokstaven V.
Vilse börja också på V, men vilse vill vi ju inte komma på Kunskapen Hav. Därför började vi läsa Sagan om Vilse, när vi var i skogen sist. Där får matroserna lära sig om hur de ska göra om de i alla fall kommit vilse. Att krama ett träd och att lägga tre pinnar på rad är bra om man kommer bort i skogen. På havet däremot vet jag inte om det hjälper att krama masten på båten och hänga upp tre piratflaggor på rad kanske?


Att göra klart sina påbörjade uppgifter är något som vi måste avsätta tid till i bland här på skutan, och det har vi gjort i slutet på veckan. Det blev i form av ett arbets-schema där de kunde måla i de uppgifter de var klara med.

Det var lite svårt för en del eftersom det var första gången, medan andra älskade arbetsättet från första stund.


Jag skriver ju logg-bok här på nätet. Matroserna skriver också en form av logg-bok som vi kallar Gröna Boken. Varje fredag får de välja någonting som hänt i veckan att skriva och rita om. Boken tar de sedan hem och visar. Det är mycket populärt - föräldrarna ger positiva kommentarer och det är den stunden på veckan som barnen arbetar allra bäst och noggrannast! Det är det arbete de är stoltast över.

Snart hoppas jag att matroserna blivit så varma i kläderna att de kan ta över och skriva lite anteckningar här i logg-boken.


Skepp o'hoj!




Kapten Karlsson


PS Det är roligt att höra och se att flera läsare har hittat vår blogg!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar