söndag 20 september 2009

Som jag skrev blev det mycket träning för benen i torsdags när vi hade orienteringsdag, förutom promenad fram och tillbaka gick eller sprang de flesta matroser slingan på nästan 1 km, inte bara en gång utan både två och tre! Man kan gott säga att det blev lite träning för tålamodet också, det är ju inte alltid så roligt att gå. Men som tur är har jag en styrman som är fantastisk på det där med tajming - när de värsta backarna börjar närma sig brister hon ut i sång och får de flesta av matroserna med sig. Vi vandrade genom skogen och bostadsområdena sjungandes "Mors lilla Olle", Var bor du lilla råtta" , Majas alfabetssånger och flera andra. Och så blev det som två av matroserna uttryckte det - "När man står på skolan och ska gå ända till Alby så känns det jättelångt - men sedan när man väl går så känns det inte alls långt!"
Efter att ha räknat kaniner och svampar i skogen fick vi hamburgare. Matroserna åt med god aptit. Det smakade gott och var mysigt att sitta och äta i gräset i den sköna sensommarsolen.

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson

2 kommentarer:

  1. Härligt med en sjungande styrman =), det var en väldigt trött ung man som på kvällen somnade både tidigt och utan saga!//Therese

    SvaraRadera
  2. Jag kan förstå det! Härligt att se att du hittat in till (b)loggen och jättekul att du kommenterar!
    Kapten

    SvaraRadera