fredag 2 oktober 2009



Fredag i dag och dags för matroserna att skriva i sin loggbok - Gröna boken. Först gör vi en brain-storm om vad vi har gjort under veckan. Styrman Skunk gör en mind-map på tavlan och sedan är det dags att välja vad man vill skriva om. Här håller en av matroserna på att skriva om faddergrupperna i onsdags. Det är leken RiaRa ni ser på bilden.

Gröna boken tar matroserna med sig hem till föräldrarna som tittar på bilden, läser tillsammans med sitt barn och ger positiva kommentarer. Matroserna tränar att utvärdera i grupp, lyssna på varandra, skriva till en mottagare, uttrycka sig med ord och bild, reflektera över vad som varit bra under veckan, samtala och berätta hemma...det är många moment som kommer in. Och alla tycker om arbetet!

Sista lektionen på fredagar avslutar vi med att veckans värdar får visa upp något som de har jobbat med under veckan och som de känner sig stolta över. Övriga matroser får ge positiv feedback och alla kan gå hem och känna sig nöjda. De som fått höra bra saker om sitt arbete och de som har fått göra andra glada genom att säga bra saker. Många, många väljer att visa upp sin Gröna bok!

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson

1 kommentar:

  1. Hej,jag tycker att jag är med hela tiden kanon bra.(Varför finns inte Adams teckning)undrade Adam så sitter han bredvid mig och skrev själv mellan ().Tack för angegerat fint arbete.

    SvaraRadera