tisdag 6 oktober 2009



Utflyktsdag i dag.
Det var dags att hitta på något extra roligt tillsammans nu när matroser och befäl slitit med bokstäver och siffror i flera veckor. Vi åkte till Blecktornsparken på söder. Det blev en spännande resa eftersom det var första gången vi skulle ta tunnelbanan med hela gruppen.
Matroserna skötte sig jättefint både på bussen och på tunnelbanan. Det var fortfarande mycket folk, så det var svårt att komma på vagnen - Kaptens väska fastnade i dörrarna, men det löste sig till slut.


Vädret visade sig från sin allra bästa sida - strålande sol från en klarblå himmel.
Efter en stunds lek var det dags för att fylla på energin med lite medhavd fika, nästan varje utflykts höjdpunkt.
I parken finns många olika roliga ställen att leka på. Rutch-banan var mycket populär. Likaså cyklarna och tramp-bilarna. En stor snurrgunga användes flitigt.



Efter två timmars lekande var det dags att stoppa i sig de sista resterna av matsäcken så att vi fick lite extra kraft till hemresan. På väg från parken såg vi också några av djuren som bor där. En svart gris och flera kaniner.

Denna gång var det lite mindre folk på tunnelbanan - skönt. Kapten och Styrman blev jättestolta eftersom barnen fick beröm av medpassagerare för att de var så duktiga - 2 gånger till och med!!

På skolan väntade Tertu med varm lunch till oss, fiskbullar eller taco-pytt.

Därefter började vi med att arbeta kring utflykten. Först en gemensam reflektion och utvärdering. Jag skrev en MindMap på tavlan.

Sedan ritade och målade matroserna det bästa med utflykten. I morgon börjar de första matroserna att tillsammans 2 och 2 skriva en egen text på datorn om vad de har upplevt. Några av bilderna och texterna kommer jag att lägga in på bloggen när de är klara.

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson



1 kommentar:

  1. Hej!
    Nu försöker jag att kommentera igen.
    Hoppas att meddelandet kommer fram.
    Såg ni Mr. X i Bleckhornsparken?
    Det var roligt att läsa om er utflykt och vilken tur ni hade med vädret.
    Jag undrar om det var Mr. X som höll ett vakande öga på er så att ingen kom bort på tunnelbanan.

    Hälsningar Margaretha

    SvaraRadera