onsdag 4 november 2009

Så var vi tillbaka på skutan efter några dagars lov. Matroserna möttes av en ny möblering - nya samarbetskamrater att sitta bredvid. Det var uppskattat.




I dag har vi haft en liten utvärdering av vad vi har fått uppleva och vad vi har lärt oss så här långt på vår resa på Kunskapen Hav.



Vi har fiskat upp olika bokstav-fiskar och siffer-fiskar.

Vi har varit i Mini-land flera gånger.

Vi har mött Örjan och hans fru Stina och fått se ön där de bor.

Vi har träffat Vilse och fått lära oss vad man gör om man skulle råka komma vilse.

Matte-landet har vi varit i ganska länge - där trivs matroserna och tycker att det är roligt.

Vi har stött på en flytande låda med NTA-saker och fått jobba med att jämföra och mäta.

Under resan har vi tränat på många sånger och ramsor.



Vi pratade om vilka kunskaper vi nu har fått att lägga ner i våra kunskaps-skattkistor som finns där inne i huvudet på oss alla. Vi ska också skriva ner vad vi har lärt så här långt och spara det så att vi senare kan jämföra och se om vi har lärt oss ännu mer.

Sedan fick matroserna ge sig ut på ett tufft uppdrag i hårt väder - det är inte alltid solsken på Kunskapen Hav. Det var dags för lite lästräning i form av en tipsrunda, utomhus med lite snö och hagel yrande. Det gick jättebra att svara på frågorna. Det var lite trixigt att veta hur man skulle skriva på svars-lappen men till slut gick det bra det med.

Efter lunchen träffade vi tvåorna och hade en mysig sångstund.

Dagen avslutades med högläsning i kajutan. Jag läste en saga som jag tyckte om när jag var liten matros, den handlade om Prinsessan och Svinaherden. Amiralen Ammi berättade lite om författaren HC Andersen som kommer från Danmark. Matroserna tyckte mycket om sagan och ville höra fler. Så nu får vi ställa in siktet mot Sagolandet och styra dit ett tag.

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar