söndag 29 november 2009












Torsdag 3 december - i dag fick matroserna spela Amiralens ord-bingo som uppdrag i kalendern.




Det gällde att välja ett 9 ord av de som stod på tavlan och sedan skriva in dem på sin bingo-bricka.




Jag läste ett ord i taget och om man hade det på sin bricka fick man lägga en "ädelsten" på ordet. Det var en övning i att skriva olika ord, sedan att lyssna koncentrerat på vilket ordet är som läses upp och för att till slut kunna läsa det på sitt papper.






Övningen var lite trixig till en början innan alla hade fått in ord i alla rutor, men mycket uppskattad. Den kommer vi att göra fler gånger med andra ord. Vi höll på med julsagan och kalenderuppgiften ända fram till rasten i dag.









Nu i julmånaden lyssnar alla matroserna på högläsning en stund på morgonen i stället för på eftermiddagen. Kaptenen eller Jungman Johanna har läst en julsaga. Just nu handlar det om Pelle Svanslös som ska rädda julen. Det är en mysig stund på morgonen med adventsljuset tänt och i övrigt ganska mörkt i klassrummet.









Efter rasten i dag läste vi läs-läxan. I dag läste matroserna upp sin läxa för den matros som de har som bänk-kamrat. Vi satt i köket, på fritids, i klassrummet, på mattan, vid bänken...ja, på lite olika platser och läste och lyssnade på varandra. Kaptenen, Amiralen och Styrman Bodil gick omkring och lyssnade på de olika grupperna. Det fungerade riktigt bra, det kommer vi att göra fler gånger!






I morgon är det fredag och vi ska träna på tomte-paraden i matsalen tillsammans med tvåorna.






Skepp o'hoj!






Kapten Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar