tisdag 15 december 2009

Den senaste veckan har det hänt en hel del här på skutan och utanför våra fönster.

Ute har det ju äntligen blivit vinter.
Matroserna tar glatt på sig både thermobyxor, vantar och mössa utan extra uppmaningar från oss befäl och ger sig i kast med olika vinterlekar.
Snö kan man ju göra så mycket kul av som inte är snöbollskastning. Det bakas snökakor och tårtor och sälj på tjusiga snö-konditorier. Det byggs snö-kaniner och andra snö-djur.
Vi har valt att njuta av snön extra mycket och har stannat ute längre efter lunch.

Det är bra att så många matroser har tåliga ute-kläder och extra vantar och strumpor för det blir så blött. Just extra strumpor och vantar verkar man aldrig kunna få för många av.
När du som förälder kommer in i vår hall - kolla gärna i barnens låda, i korgen med kvarglömda kläder och på bänken för ganska ofta hamnar de extra vantarna och strumporna och annat på fel ställe!!

I fredags var det Lucia-firande på skolan. Vi var och tittade på fyrorna och femmorna som lussade för oss i matsalen. Det var fint!

I dag har vi julpysslat här på skutan. Nu hänger det juliga pepparkakshjärtan och smällkarameller lite överallt.

I dag var det också Jungman Johannas sista dag här på skutan för den här gången. Vi vet inte riktigt när hon ska komma tillbaka och vara hos oss, men hon kommer på besök precis efter jullovet.

Kalenderuppdragen de här dagarna har varit både lätta och svårare. I dag handlade det om kvadrat, cirkel, rektangel och triangel - det var ganska lätt.
I går handlade uppdraget om HÄLFTEN och DUBBELT - det var lite svårare.

I fredags var uppgiften att lösa ett Tangram.pussel - det var jättesvårt till en början. Flera matoser försökte lösa det. Vi trodde att vi skulle få spara det till en annan dag när Matros Amanda Blod till slut hittade lösningen!

Jag, Kaptenen, har tappat rösten, så jag kommer inte att jobba nu på några dagar till jag har hittat den igen. Det blir Styrman Bodil och Amiralen och kanske någon mer som kommer att vara befäl på skutan ett tag.

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar