tisdag 8 december 2009

Tisdag 8 december.
I dag har vi haft vår efterlängtade Tomte-parad. Matroserna har, tillsammans med tvåorna, stått på scenen och sjungit jul-sånger för alla föräldrar och andra släktingar. Vi var alla lite nervösa, för träningen i går gick lite sådär, men föreställningen i dag gick fullständigt strålande!!
Efteråt fikade alla tomte-nissar med sin familj. Det var en mysig stund.

Vi började dagen i dag med att promenera till Bollmoradalens kyrka. Där fick vi vara med om ett jul-spel. Vi fick träffa Jungfru Maria, en herde och en av de tre vise männen. De spelade berättelsen om hur det var när Jesusbarnet föddes.
Först fick vi ta på oss fantasi-ögonen och räkna bakåt från 20 till 0. Nu lever vi på 2000-talet medan Jesus föddes när det var år 0. Det blev som en tids-maskin.
Vi fick också se krubban som de byggt upp i kyrkan. När vi gick hem och sedan skulle ha rast regnade det. Synd att det inte blir snö i stället!



Kalenderuppgiften i dag handlade om att räkna två-skutt igen. I dag var det Styrman som skulle byta snäckor med Amiralen och Kaptenen. Hon fick två små snäckor i stället för en stor. Det fanns 10 stora snäckor och hon fick 20 små i stället. Det var lätt att räkna ut.
Skepp o'hoj!
Kapten Karlsson

1 kommentar: