fredag 29 januari 2010

Fredag igen och som vanligt dags för matroserna att skriva loggbok om veckan. I dag skrevs det bland annat om utelekarna med faddergrupperna som var roligt, om matten som var lite svår med tiotal och ental och om att det skulle bli glass på fritids i dag till mellanmål eftersom det var månadskalas!





Det var bara matroserna och jag, Kapten, som var i klassen i dag. Både Styrman och Amiralen var hemma och var sjuka. De kommer tillbaka på måndag båda två. Omar kom och var tillsammans med ena gruppen när de andra arbetade med Språkbiten på eftermiddagen. I dag arbetade Språk-biten-gruppen så snabbt med sina ord att det blev massor med tid över att göra något kul. Barnen valde att leka en lek på engelska - "Simon Says".
Några önskade att göra "Hänga Gubben" och vi hann med det också! I dag var bokstaven X med och det var svårt att komma på - det var nästan så svårt att Kaptenen höll på att vinna, men till slut knäckte en av matroserna det sista ordet!


Extra strumpor och vantar är viktigt nu när det är så kallt ute. Strumporna och vantarna blir ofta blöta och då fryser man extra mycket om fötterna och händerna.
Skepp o'hoj!
Kapten Karlsson

1 kommentar: