onsdag 20 januari 2010

Just nu jobbar vi hårt och förbereder oss för att kunna klara oss i hamnarna. Det är mycket matematik-träning och skrivträning och så klart tränar matroserna på att kunna prata om man kommer till ett engelsktalande land.


I dag har vi arbetat med talet 10 och det som vi kallar 10-kamrater. Vi plockade fram pengar och ädelstenar och laborerade. Eftersom vi jobbat mycket med alla talen upp till 10 var det här väldigt lätt för de flesta matroserna. De flesta av oss har ju 10 fingrar, så att dela upp talet 10 var inte så svårt. Däremot är det inte mindre viktigt! Just 10-kamraterna bör alla kunna som ett rinnande vatten, eftersom det är en så viktig grund till all övrig räkneträning.



Efter lunchen i dag plockade vi fram ädelstenarna igen. Då var det dags för Bingo. Denna gången tränade vi siffrornas namn - på engelska. Amiralen drog en siffra i taget och sa sedan talet på engelska. Det gällde att lyssna noga. Många matroser upptäckte att det var lite svårare att veta vilken siffran var när siffrorna inte kom i rätt ordning.




Även i dag avslutade vi med att läsa i Sagan om Sune. Dagens kapitel var mycket spännande. Det var så tyst i klassrummet att man inte kunde tro att det satt 19 barn där inne, det var knappt man hörde någon andas!
Skepp o'hoj!
Kapten Karlsson



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar