söndag 23 maj 2010

ÖPPET HUS 20 MAJ

Denna veckas stora händelse på skolan var naturligtvis vårt årliga Öppet Hus, där vi visar upp skolan och verksamheten för föräldrar och andra besökare.

Varje klass ställer ut arbeten som man har arbetat med under året och det är också en del uppträdande och andra happenings som är kopplade till olika teman. Man kunde lyssna till barnen i år 4 som sjöng Beatles-låtar och man kunde få se vulkanutbrott - spännande!!

Hos oss på skutan hade vi gjort en stor utställning om vår resa på Kunskapens Hav och om de olika öar vi har besökt under året.
Här har varje barn skrivit om vilka kunskaps-skatter de nu har med sig i sin skattkista. Det är en liten utvärdering av vad de har lärt sig under året.

Utställningen visar bilder och texter från flera av de olika teman vi haft under året - här är det Vilse, som vi arbetade med tidigt i höstas och Svenska djur, som vi precis har avslutat.
Barnen har tillsammans skrivit texter på datorn och ritat bilder till.
Några har skrivit om våra faddergrupper och olika EQ-övningar vi har gjort under året.
Vårt allra senaste tema var ju Småkryps-temat som barnen har arbetat med tillsammans med Visnja - VFU-student som varit i klassen i fem veckor.
Ett av de mest uppskattade inslagen på Öppet Hus var tipsrundan. Varje klass har gjort en fråga utifrån sina aktuella arbetsområden. Genom att gå hela tipsrundan får man en god inblick i vad som händer i varje klassrum på hela skolan.

Skepp o'hoj!!
Kapten Karlsson











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar