torsdag 10 juni 2010

A V M Ö N S T R I N G ! !
Gågna veckan har handlat mycket om den stundande avmönstringen.
I måndags var vi på utflykt till "Kapten Karlssona Skuta" - det blev mycket lek och lite mysig fika och glasspaus. En mycket omtyckt tur.


Med en Styrman med sig blir det aldrig tråkiga väntestunder - man kan ju alltid träna på skolavslutningssångerna, även när man väntar på bussen!


Dagen för avmönstringen fick vi också efterlängtat besök i klassen. Vår alldeles egna MR X kom på besök och avslöjade sig. Vi blev alla lite förvånade, och kanske Kapten, Styrman och Amiralen mest av alla, när det visade sig att den som underhållit oss med berättelser om kompisen Örjan var vår rektor Bertil!! Han kom och visade en bild på Örjan och berättade slutet på historien. Han berättade också hur det var med Örjan och Stina som nu är över 90 år och sedan länge har bott på Ön. Mycket spännande och uppskattat!! Tack för spänningen under året Bertil!!

I tisdags kväll var det sen dags för avmönstring.

23 små pirater, en styrman och en kapten mönstrade av Röda Stjärnan efter ett års resande på Kunskpens Hav.

Vi hade en fin avmönstringscermoni med föräldrar, syskon och picnic i gröngräset. Vi är lyckliga över att solen höll sig framme och det var en härlig försommarkväll.
Piraterna sjöng några sommarsånger under ledning av Styrman och sedan var det dags för Kapten att dela ut brev till föräldrarna och avmönstringsbevis till piraterna.
Det blev mycket kramar och nästan lite tårar eftersom det också var en avskedens kväll.
Styrman tar på sig rollen som "förskolelärare Annika" och har fått nya uppdrag på skolan och Kaptenen lämnar skutan/skolan för den här gången och ger sig i väg på nya spännande äventyr ...i en annan värld...
Till hösten blir det nya befäl som tar över ansvaret för våra små pirater och det är dags att utforska andra delar av Kunskapen värld!!
Så nu är det dags för Kapten Karlsson att för sista gången avsluta Loggboken - men jag håller tummarna att den som kommer efter mig tillsammans med barnen fortsätter att berätta om klassens äventyr här på bloggen.
Skepp o'hoj!
Kapten Karlsson

1 kommentar:

  1. Hej alla blivande 2:or!
    Det har varit jätteroligt och intressant att följa er resa på Kunskapens hav. Vad många öar ni har gått iland på och fått så mycket kunskap ni har nytta av i framtidens resa. Undrar just vart ni åker nu till hösten. Hoppas ni fortsätter att blogga så att vi andra kan följa er och er fortsatta färd på kunskapens väg(eller hav).
    Ha ett skönt sommarlov så ses vi sen i höst. Hälsningar Hasse på Galaxen

    SvaraRadera