torsdag 27 augusti 2009


Torsdagen 20 augusti mönstrade 23 små matroser på min skuta - det var dags för upprop för våra ettor. Utanför dörren möttes de av oss tre befäl som arbetar på skutan, dagen till ära klädda i våra bästa kläder. Det var Amiral Ammi Krok, jag Kapten Karlsson och min Styrman Skunk.
Barnen fick stiga på i min lilla kajuta och sätta sig på golvet. När alla bänkat sig på mattan fick de ta på sig fantasi-ögonen och med fantasins hjälp förflytta sig till en strand. Vi såg piratskeppen som låg utanför på havet. Vi såg hela havet och vi såg mitt skepp Röda Stjärnan. Klassrummet var dekorerat med kamoflagenät(hav), piratflaggan var hissad och på golvet fanns en strand med en skattkista på.
Så var det dags att öppna kistan och se vad som fanns i...ett brev... och runt brevet satt ett tjärat snöre som vi luktade på och fick känna lukten av segelskutan. De flesta små matroserna har inte lärt sig uppskatta lukterna på mitt skepp så de tycket att det luktade illa??
Så här stod det i brevet....
Välkommen att mönstra på skeppet Röda Stjärnan.

Nu ska vi ge oss ut på en lång resa på Kunskapens hav.
Vi kommer att erövra många nya platser och lära oss otroligt mycket nya saker.

Du som mönstrar på kommer att behöva ha en stor dos VILJA att lära dig nya saker och du måste orka jobba – ibland måste man träna mycket för att lära sig.

FANTASI– att låtsas, att spela lite teater tillsammans ibland (som nu, när vi låtsas vara pirater) är viktigt när vi ger oss i kast med en del nya uppdrag!


Du kommer att få uppleva många spännande saker med dina kamrater och kaptener ombord på skeppet. Du kommer också att få skratta och fnittra mycket, blandat med stunder av allvar. Det är nödvändigt att hålla sams med alla på båten – för att kunna segla skeppet måste vi alla SAMARBETA.

När du avslutat vår långa resa kommer du att ha en stor skattkista full med kunskaper och erfarenheter. Då kommer du att vara en full-lärd kunskaps-pirat, redo för nya uppdrag och nya äventyr!

Känner du dig redo att mönstra på Röda Stjärnan?

Följande är anmälda för påmönstringen:
och så var det dags för upprop.
Alla var redo att mönstar på.
Därefter var det rast och sedan fruktstund med saga. Naturligtvis en pirat-saga eftersom nästa uppgift var att rita och måla sin egen pirat.
Piraterna klipptes ut och samlades på tavlan i väntan på att deras skepp blivit klara.
Men mer om det i nästa inlägg...
Skepp o´hoj
Kapten Karlsson

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera