fredag 16 oktober 2009


Det har varit mycket matematik på schemat på sista tiden. Här spelar vi Talkamrats-spelet. Man slår med en tärning och sedan gäller det att hitta rätt kort. För att få poäng måste talet på kortet har samma summa som talet på tärningen visar.
Vi har också tränat på "matte-språket" - att skriva med siffror och tecken. Då måste man vara detektiv och lista ut vilken siffra som saknas.
2+1=_ eller 3+_=5 eller 5-_=4 eller 4=_+_
Många av matroserna tycker att det är riktigt kul med matte!!
Vi har haft en lärarstuderande på skutan den här veckan. Det är kul. Matroserna hade nog velat att hon skulle vara kvar lite längre så att de hann lära känna henne mer, men hon kommer tillbaka till våren igen.
I dag har vi skrivit brev till Mr X.
Vi fick nämnligen ett brev från honom där vi förstod att han nog smyger omkring här och spanar lite på oss. Matroserna var sugna på att skriva tillbaka, så det gjorde vi idag. Vi berättade lite om vad vi gör i skolan och vi berättade att vi var sugna på att se en bild på honom. Nu ska vi skicka det till Mr X i nästa vecka och så får vi se om vi får svar!
Spännande!
Skepp o'hoj!
Kapten Karlsson

1 kommentar:

  1. Hej alla glada!
    Hoppas allt är bra med er!
    Jag tycker att det är väldigt roligt att läsa er blogg och att ni tyckte att det var roligt att jag var med er i klassen förra veckan!
    Fortsätt bara att göra sitt bästa och hoppas tiden går fort så vi kan ses snart igen!
    Kram på er alla,
    vänligen Visnja

    SvaraRadera