fredag 23 oktober 2009

En dag dök det upp en blå låda på Kunskapens hav. Den står nu i vårt klassrum och i veckan har vi öppnat och börjat jobba med det som finns i den.


Det är en NTA-låda. NTA står för Natur och Teknik för Alla. Vår låda handlar om att Jämföra och Mäta. Vi ska arbeta med temat flera veckor framöver.






Det första passet arbetade vi med Lika-Olika. Vi jämförde Kapten och Styrman och hittade många saker som var lika på dem och ännu fler som var olika. Sedan fick matroserna rita av varandra och leta efter något som som var lika och något som var olika. Några av sakerna som är lika på oss alla är:


Alla har hår.


Alla har tänder.


Alla har tänder.


Alla är människor.









Andra passet var det dags att mäta och jämföra längder. Matroserna mätte varandra, från topp till tå. Vi klippte till pappersremsor som var lika långa som oss själva. Pappersremsorna satte vi sedan upp som ett diagram och jämförde. Vi såg vilka som var längst, lika långa, kortast.



Det blir mycket bra diskussioner och vi tränar många begrepp. Det blir också flera tillfällen till att träna samarbete under temat eftersom vi måste hjälpas åt.

Här har en av matroserna ritat i sin loggbok om när vi mäter varandra. Ni ser att vi låg på golvet och mätte med pappersremsor.

Skepp o'hoj!

Kapten Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar